Известие

Collapse
No announcement yet.

Скърцане от носачи на Алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз комплекси нямам..ти имаш явно :Д върви си купи лада и за 8 бона ще е като нова не ме занимавай вече,че явно си на 18 или нз..но си като некое пишлеме. Купи си ферари дано и да не се е чупило никога. Явно нямаш грам обща култура,че да знаеш че вече всичко се преправя или се прави така че да изглежда като ново. Не пткриваш топлата вода мой. Ако е некоя родилка..аз лично за 2бона ще я направя се едно не е карана и със сервизна история и всичко и ще я пробам на хора като теб,който "много" разбират и поне с 3к ще съм на печалба айде със здраве
    Last edited by Hristiyan; d.m.y г., 14:25.
    147 1.6TS 2005 120bhp.
    The beauty is real...you just have to find it!

Comment

• Имам вариант да внеса кола от Германия. Само че джамбазите, които ги внасят, двама братя искат 1000лв. за транспорта и 1000лв. печалба върху цената. Демек ако уж вземат кола за 3К евра, да им приготвя още 2К лв. Малко шантаво ми се вижда. При това те искат парите накуп преди да заминат. Карали са кола на колега преди 10г. така, сериозни са, само че по неговите разкази, тая кола докато се кротне и стане за каране, е трябвало първата година всеки месец да и сменя по нещо. Била с изгнили кабели, щото я купили от автокъща и т.н. Вчера като ги видях, бяха докарали на един жълтур от Илиянци Е Класа от 2008-ма и жълтурът видимо беше доволен. Аз обаче си задавам въпроса - като им дам 8 хилки, какво им пречи, т.е. те със сигурност ще го направят - няма да вземат кола за 3 бона евро и да си запазят само 2К лв. за тях, ми ще гледат да вземат максимално евтин боклук и да глътнат повече в собствения си джоб. Остава вариантът аз да си я купя лично при някоя от следващите 3-месечни заточения-командировки из немския свят... В Южен Тирол, Италия, като бях преди 2 месеца обаче цените бяха солени - от 5К евро нагоре за читави коли и имах "късмета" да съм командировка с колежка, която не искаше да търкаляме 2 коли наобратно, та не взех нищо. А и не съм специалист по механиката и не се чувствам подготвен да взимам кола от местни джамбази сам. Щото там служебната Дачия почна да прави проблеми с газта през зимата и я правихме, ама фирмата кихна 800 евра за грешката, че не ни беше оправила АГУ-то преди да тръгнем на път.
      Тая пребоядисваната, която я показах тук вървеше много, но двигателят без кора, прашлясал, боята видимо беше неоригинална - друг нюанс на перлено, няма оригиналните отблясъци. Кой знае защо е пребоядисана - може да е ръжда, може да се крие сериозен удар, а може и да са само леки драскотини, характерни за кола от Италия. Но не ми вдъхна доверие и тя и собственикът, за да я качим на подемник. С тия "тунинговани" стъкла с фолио, ще да е мъчена като пернишки Голф. Иначе вървеше и не тропаше, спор няма и вътре салонът е прекрасен с кафявата кожа. Но не ми вдъхна доверие. Предната, изгнилата отдолу, внос от Австрия не тропаше когато я качихме на подемник, понеже в този ден беше дъждовно, за разлика от слънчевия ден на първоначалния оглед. Та... явно и времето има значение, като се тества Алфа с разбити носачи.
      Варна-майна, вземи се изнеси от темата, под нивото ми е да ти отговарям на простотиите!
      Last edited by novice; d.m.y г., 00:22.
      За какво му е на човек манекенка, като си има Алфа 147...

Comment

• Ако най накрая купиш нещо,изгарям от нетърпение да видя "Квой туй нещо"?
        Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

• Първоначално публикувано от novice Покажи съобщение
          Свършихте ли със злобарките, че Варна-майната си намери място къде да си избива варненските комплекси, характерни за индивидите от тоя край?!
          Кой говори за 50лв, многоуважаеми?! Аз се тюхкам, че всичко що е нов внос дори на близо 8 бона е пълен та*ак откъм история и откъм състояние, те обаче упорито твърдят, че съм искал дадам малко пара... Айде намери ми читава кола за 8 хилки, ма не купена за 900 евра без ТЮВ, пребоядисана и с нулева сервизна история.
          Щото и тоя го преслушах http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...0&slink=9x7mcv
          върви, ама история нямала, кората на двигателя я няма, същият не е виджал чистене сигурно откак колата е произведена и най-очевадното - пребоядисвана е цялата, за което продвачът си трае и нещо повече - отрича да е правено. А тая боя просто стои неестествено. Ще се внася от немско кола, то се е видяло.

Абе колега какво си се хванал за тая сервизна история......мойта а3-ка си я докарах от Холандия със пълна сервизна история обслужвал съм я и съм я ремонтирал само в Ауди Холандия но кел файда......в България никой не ти го признава...........и да ти го признава пак няма да иска да ти плати повече от колкото за една италянска тоалетна която освен един ключ нищо друго няма.................А коли в чужбина със сериозна и истинска сервизна история са си бая кинти в бг няма кой да ги плати и за това автотърговците не си прават труда да ги вкарват.В България ти гарантирам че няма да намериш автомобил със истинска сервизна история,защото както казаха колегите с изключение на Холандия,в другите западно европейски държави често я фалшифицират.А коли от Холандия от 1998-9г. на сам никой не вкарва в бг защото на италянските тоалетни много им паднаха цените.За такава алфа със сериозна сервизна история и сертификат за реални км издаден от холанската автомобилна инспекция ще ти стъпи млако на 4к евро.Може би към 4500.Това само до като стане твоя......след това транзитни номера,гориво,атубани винетки до Калотина ще ти дойде на 5000к евро...........Вадиш 5к евро и си в джаза
          SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

• И след някой месец се започва-носачи, стабилка и т.н.
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

• Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
              И след някой месец се започва-носачи, стабилка и т.н.
              Говорим за кола със сервизна история бате Палиш и караш.

Comment

• Холандеца има една много хубава поговорка,която аз лично много уважавам. ,,Гаранция до вратата,,

Comment

• И аз се чудя, какво ще вземе колегата? Сумата е добра, дето я е отделил. Искам да се похвали най-накрая с придобивка. Ама още по-интересно ще е после, дали ще споделя, какво сменя по колата и какво му се разваля.
                  Колега, гаранции до гроб няма. Вземай кола и й се радвай.
                  Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                  Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                  Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

• Аз знам, че гаранции до гроб няма, но просто не ми се взима изгнил или пребоядисан курник от тук, на който трябва да му набича сума пари, за да стане кола евентуално някога отново. За колите от Холандия чувам противоречиви мнения - както, че са гнили, заради високата влажност, така и че не били гнили, понеже там не вали сняг.
                    Сумата не е лоша, само че последно се чудя дали да я редуцирам с 2 бона до 6 нето, за да платя на тези джамбази и те да я редуцират още, взимайки ми нещо още по-евтино от уговореното и прибирайки разликата за себе си, предвид че са монтьори и имат интерес да ми вземат нещо, с което да ме абонират за услугите си за в бъдеще или да отида и да рискувам на някоя от следващите командировки и да си я избера и докарам сам, като тогава бюджетът е с 1000 Е по-голям.

Поздрави с новата Джулия, не знам дали сте я видяли. Алфа се връща отчасти към красотата в предницата на фейслифта на 147. Иначе в дирбг има един коментар, който кърти, но е верен - защо е тази задница от Мазерати, не се знае...

Comment

• Винаги съм се чудел на хора мислещи като теб - защо не си купувате чисто нови коли ?
                      При втората употреба няма пълно щастие, а виждам че твоите изисквания са точно за това.
                      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                      sigpic

Comment

• Цените които са ти обявили въпросните джамбази е минимума за по малко пари никой няма да се навие да ти докара кола.........От там на сам зависи те дали наистина ще се постараят да ти докарат най-доброто за което можеш да платиш или ще ти докарат някоя гробница,от която печалбата им е в кърпа вързана..........Другия вариянт ако си я вземеш сам шанса също е голям да ти набутат някой дарак,понеже както при нас така и на запад има автокъщи в които не трябва и акъла да ти посича да стъпваш там.......но трябва да ги знаеш и по принцип да познаваш местната почва,не я ли познаваш пиши го руска ролетка.......

Comment

• stelt, щото имам наполовина за нова и то нова, малка и невълнуваща кола, щото искам кола веднага, да я платя и да забравя, не да изплащам 5г. на дупинг някакво тенеке, което се обезценява. Това като отивам да си купувам кола на старо означава съвсем без изисквания да ходя и да налетя на първия боклук от автокъща, така ли ги разбираш ти нещата?!
                          кученцетоОгиитаткоДоги, точно това ми е идеята, че като им дам една уж фиксирана сума за тях за колата, те имат интерес да купят по-евтина кола, казвайки, че са оползотворили бюджета напълно, а разликата да си я сложат в джоба към фиксираната вече за тях сума. А не знам колко е минимума, но тези 2-та ходят и супуват по няколко коли, не само една, така че едва ли вадят лоши пари за няколко дни работа.
                          Last edited by novice; d.m.y г., 22:25.

Comment

stelt, щото имам наполовина за нова и то нова, малка и невълнуваща кола, щото искам кола веднага, да я платя и да забравя, не да изплащам 5г. на дупинг някакво тенеке, което се обезценява. Това като отивам да си купувам кола на старо означава съвсем без изисквания да ходя и да налетя на първия боклук от автокъща, така ли ги разбираш ти нещата?!
                            Точно това ми е идеята, че като им дам една уж фиксирана сума за тях за колата, те имат интерес да купят по-евтина кола, казвайки, че са оползотворили бюджета напълно, а разликата да си я сложат в джоба към фиксираната вече за тях сума. А не знам колко е минимума, но тези 2-та ходят и супуват по няколко коли, не само една, така че едва ли вадят лоши пари за няколко дни работа.
                            Паце събирай пари за тази и не се пеняви толкова !
                            Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:26.
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                            sigpic

Comment

stelt, щото имам наполовина за нова и то нова, малка и невълнуваща кола, щото искам кола веднага, да я платя и да забравя, не да изплащам 5г. на дупинг някакво тенеке, което се обезценява. Това като отивам да си купувам кола на старо означава съвсем без изисквания да ходя и да налетя на първия боклук от автокъща, така ли ги разбираш ти нещата?!
                              кученцетоОгиитаткоДоги, точно това ми е идеята, че като им дам една уж фиксирана сума за тях за колата, те имат интерес да купят по-евтина кола, казвайки, че са оползотворили бюджета напълно, а разликата да си я сложат в джоба към фиксираната вече за тях сума. А не знам колко е минимума, но тези 2-та ходят и супуват по няколко коли, не само една, така че едва ли вадят лоши пари за няколко дни работа.

По принцип джамбазите от източна европа,обикалят така наречените ескпортни автокъщи...........където автомобилите имат сериозни технически неизправности и са продават на безценица понеже там за да стегне и управи изцяло ще достигне или надмине цената на автомобила пък при нас тия неща стават ефтино и колата става цица отсякъде........Давам пример.Миналата зима мернах в една автокъща едно рено 2006 комби на газ, на външен вид цица отсякъде пълен пакет екстри кожи можи обаче имаше табела на предното стъкло Motor Defect на 400 000км и цената му беше 700 евро И аз сериозно се замислих дали да не го карам към България И до кат се замислих вече го бяха взели,че след два дена се засякохме на една бензиностанция в Австрия с него,бяха го зели някакви румънци.Даже табелата Motor Defect не я бяха махнали от стъклото още Незнам точно какъв му беше дефекта на двигатела ама хората си го докарваха на собствен ходТа такива мити работи........Ако мислиш че не можеш да имаш доверие на въпросните хора или по принцип на някой да ти я внесе,куписи една от бг може да не излиза от сервиза ама поне ще спиш спокойно

Comment

• Колега като избираш кое те кара да вярваш че колата е в добро състояние салона,тихата работа на мотора евентуално някаква диагностика или че грам пушек няма като е натиснеш всичките неща ги лекуват тук в BG и стават като пуканка или цица както казват колегите.Имам приятел кара само BMW като купува прави следната уговорка за негова сметка сменя маслото и я носи на диагностика салона него интересува ако е зле я води на шивач за 500лв. салона става като нов.С толкова чудене и приготвена сума бих купил най ефтината и да налeя всичко друго да стане както трябва и да знам че е сменено а не да разчитам на думи на майстори и джанбази.
                                Last edited by fakirastanly; d.m.y г., 16:20.
                                Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
                                0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Working...
                                X